Helena

Helena mummin keittiö


Tervetuloa Grandma Helena's Kitchenin pariin. Täältä löydät ruokakirjamme, reseptejä ja valokuvia ruoistamme maalta ja mereltä, Lapista Havaijin saarille. Toivomme, että viihdyt sivustomme parissa. Tarkoituksena on kertoa ruokakokemuksistamme, ajankohtaisista trendeistä ja herkuista, joita Helena on toteuttanut keittiöissään niin kotona kuin laivoilla.

Helena Lylyharju ja Kari Martiala

Kirjat

Helena Lylyharju ja Kari Martiala

Karjalainen keittiö on...

Parasta pöytään

Suomalaisen gastronomian historia

Mistä kokki tietää, mikä raaka-aine on paras? Kuka päättää, miltä maistuu paras ruoka? Mikä tekee hyvästä keittiömestarista vielä paremman? Entä mitä tekemistä on mämmillä kokkien MM-kisojen kanssa, ja kuka keksi Ruotsinlaivojen buffetpöydän?

Parasta pöytään on ainutlaatuinen kattaus kertomuksia suomalaisesta ruoka- ja ravintolakulttuurista. Kirjaan on haastateltu kymmeniä Suomen gastronomiaa kehittäneitä huipputekijöitä. Moni heistä pääsee ääneen nyt ensi kertaa.

Teos kertaa suomalaisen ravintolaruoan varhaisempaa historiaa. Se painottuu 1900-luvun pioneeriaikaan ja siitä kasvaneeseen maailmanluokan ruokakulttuuriin, joka nyt näkyy suomalaisessa mediassa. ravintolassa ja arkisessa ruoanlaitossa. Mukana on myös mestarikeittiömestareiden suosikkireseptejä vuosikymmenien varrelta.

Teos kuuluu Suomi 100 -hankkeisiin ja se tehtiin yhteistyössä Paistinkääntäjien, Suomen Keittiömestarit ry:n ja Suomen Hotelli- ja ravintolamuseon kanssa.

Grandma Helena´s Kitchen


helena.lylyharju@gmail.com